Blog

Hoe een afstudeerstage ook kan zijn

Wilma

Het is juni 2018. Ik heb de laatste opdrachten van het derde studiejaar afgerond en de zomer staat voor de deur. Hier ga ik een fantastische zomer van maken, want wellicht is het de laatste (echt) lange vakantie! Elke week staat er wel een feestje voor de deur, bezoek ik een festival, maak ik een stedentrip of werk ik – ook niet onbelangrijk – bij mijn bijbaan in de horeca. Zo word ik altijd door gezelligheid omringd en kunnen de uitjes worden betaald. Ik blijf tenslotte nog een (arme) student.
Maar dan, na een periode vol gezelligheid, mooi weer en herinneringen die zijn gemaakt, is daar september. Het begin van het nieuwe schooljaar: het afstudeerjaar.

Frisse wind

Je ergens op je plek binnen een bedrijf voelen hoeft geen toeval te zijn. De kans dat je goed op je plek zit binnen een bedrijf waar je aan de slag gaat, wordt vergroot wanneer je je kunt vinden in de DNA van dit bedrijf. Het is daarom handig deze mee te nemen in je overweging ergens te solliciteren. En wanneer de bedrijfscultuur je niet duidelijk is, is het een goede ophelderings-vraag wanneer je op sollicitatiegesprek bent.

Je lekker goed voelen!

Afgelopen zomer organiseerden we een bedrijfsfitdag. Ik denk dat vele bedrijven dit jaarlijks doen, maar voor ons was het redelijk nieuw. We deden wel vaak aan sportdagen, organiseerden voetbaltoernooien, zeskampen en ander soortige actieve dagen, maar nog niet eerder een fitdag.

Onze ambassadors!

Afgelopen jaar mochten we weer veel nieuwe collega’s verwelkomen. Stuk voor stuk aanwinsten! Zoals dat gaat hebben we ook afscheid genomen van een aantal geweldige collega’s. Gelukkig betekent het bij ons niet “uit het oog, uit het hart”. Jaarlijks plannen we een aantal momenten om onze Legends (zo noemen wij onze alumni) weer te zien en met elkaar bij te praten. Vaak tijdens een etentje of een leuk event. We vinden het mooi om deze mensen te blijven volgen en zijn geïnteresseerd in hoe het met ze gaat. Ook zij zijn onze ambassadeurs.

Het mooiste compliment dat je kunt krijgen

Aegon Diekstra

‘’Maar waar zijn jullie nu echt goed in?’’. Het is een veel gestelde vraag of een bijna onbewuste gedachte van een potentiele sollicitant/ klant. Wat is nu de (rationele) reden om Hamilton Bright als werkgever aan te merken of om zaken met elkaar te doen? Dan moet je ergens het verschil kunnen maken. En het verschil kun je louter maken door iets heel goed te doen. Dat kan alleen als je er iedere dag focus op hebt.

Alumni Margreet Metting: de weg naar succesvol ondernemen!

Zo ongeveer vlak na de oprichting van Hamilton Bright mocht ik al aan de slag als 19 jarig broekie bij Hamilton Bright. “We zoeken nog mensen die cartridges willen tellen in de Office Centers”, kreeg ik te horen. Dat leek me wel wat. Het was goed te combineren met mijn studie Communicatie in Leeuwarden en het betaalde ook goed. Dat is immers belangrijk als je leuk je studententijd wilt doorkomen. Al snel merkte ik dat ik me thuis voelde in het bedrijf en dat de opdrachten ontzettend leerzaam waren. Er werd meer van me gevraagd dan ‘cartridges tellen’ en ik werd op uiteenlopende competenties uitgedaagd. Zo moest ik leren me wat zakelijker op te stellen dan ik gewend was tijdens mijn voorgaande horeca baantjes.

De internationale toekomst van Hamilton Bright

Met heel veel plezier en trots konden we eind juli 2017 onze opdrachtgevers en medewerkers op de hoogte brengen van het feit dat Hamilton Bright onderdeel is geworden van Advantage Smollan. Deze overname is een prachtig compliment voor de Hamilton Bright Group. Na 16 jaar achterelkaar ‘’double digit grow’’ in de Benelux, waren we toe aan Internationale groei. Dat wij dit mogen doen met Advantage Smollan is voor ons bedrijf een geweldig compliment. Op eigen kracht zou teveel tijd en risico met zich meebrengen.

Laat jij je "binnen halen" of ga je voor een "bewuste werkgevers-keuze"?

Hoera! Er zijn volop kansen op de arbeidsmarkt wanneer je op zoek bent naar een baan. De werkloosheid daalt, er is een lichte stijging in de arbeidsparticipatie en ja, het aantal vacatures groeit fors. Of je nu met al jouw talenten wel of niet op zoek bent naar een baan; jij bent momenteel een gewilde prooi. Maar wil jij je door een bedrijf laten "binnen halen" of wil jij zelf de regie houden en zelf bewust kiezen bij welke werkgever jij het beste op je plek zit?

Blijf jezelf ontwikkelen!

In de reeks video’s die meer inzicht geven in de functies bij Hamilton Bright willen we jou graag de werkdag van Maarten laten zien. Maarten is Rayon Manager voor Unilever bij Hamilton Bright.

Arbeidsmarktcommunicatie: Wij gaan het anders doen!

Tussen de regels door gaven jullie ons feedback. Ook al zeiden jullie het niet direct, we hebben jullie gehoord. Al enige tijd meten wij de candidate journey, oftewel de weg die een sollicitant aflegt van (vacature) oriëntatie tot het in dienst komen bij ons bedrijf. Hierin zijn een tal van contactmomenten waarop je als sollicitant al dan niet besluit het sollicitatieproces voort te zetten. Super leerzaam voor ons ook al hebben we mogelijk een aantal mooie “sollicitant kansen” gemist. Die gemiste kansen willen we graag verkleinen. En dat kunnen we alleen maar doen door zelf verandering in deze “candidate journey” aan te brengen.