Blog

Arbeidsmarktcommunicatie: Wij gaan het anders doen!

Tussen de regels door gaven jullie ons feedback. Ook al zeiden jullie het niet direct, we hebben jullie gehoord. Al enige tijd meten wij de candidate journey, oftewel de weg die een sollicitant aflegt van (vacature) oriëntatie tot het in dienst komen bij ons bedrijf. Hierin zijn een tal van contactmomenten waarop je als sollicitant al dan niet besluit het sollicitatieproces voort te zetten. Super leerzaam voor ons ook al hebben we mogelijk een aantal mooie “sollicitant kansen” gemist. Die gemiste kansen willen we graag verkleinen. En dat kunnen we alleen maar doen door zelf verandering in deze “candidate journey” aan te brengen.

Vacature inzicht

Het juist interpreteren van een vacature is voor 53% van de sollicitanten lastig. Wanneer je je door de vacatureteksten heen worstelt en je met je eigen perceptie een beeld probeert te vormen van een functie, die niet alledaags is, is dat volkomen logisch.
Hoe kunnen wij het solliciteren nu leuker en aantrekkelijker voor jullie maken? We merken dat beeld en video heel veel gebruikt wordt (het aantal gebruikers op Instagram en YouTube blijft sterk toenemen) maar nog niet zo vaak in het oriëntatie proces naar een leuke baan.

De werkdag van…

Wij gaan het anders doen. Speciaal voor jullie hebben we een reeks van 6 video’s opgenomen die een aantal van onze vacatures in beeld brengt, gezien door de ogen van onze medewerkers. De komende weken zullen we de video’s met jullie delen op deze plek en komen de video’s ook bij de desbetreffende vacatures te staan. Handig toch?
Laat je ons weten wat je ervan vindt? En of je op deze manier meer inzicht hebt gekregen in de functie?

Groetjes, Marije Tolsma