Blog

Hoe een afstudeerstage ook kan zijn

Wilma

Stage lopen

Het is juni 2018. Ik heb de laatste opdrachten van het derde studiejaar afgerond en de zomer staat voor de deur. Hier ga ik een fantastische zomer van maken, want wellicht is het de laatste (echt) lange vakantie! Elke week staat er wel een feestje voor de deur, bezoek ik een festival, maak ik een stedentrip of werk ik – ook niet onbelangrijk – bij mijn bijbaan in de horeca. Zo word ik altijd door gezelligheid omringd en kunnen de uitjes worden betaald. Ik blijf tenslotte nog een (arme) student. Maar dan, na een periode vol gezelligheid, mooi weer en herinneringen die zijn gemaakt, is daar september. Het begin van het nieuwe schooljaar: het afstudeerjaar.

Afstuderen

Met volle energie stort ik mij in een nieuw hoofdstuk en rock ik die scriptie waar ik al jaren tegenop zie. Ik loop Hamilton Bright binnen, zie een kleurrijk, modern gebouw en krijg meteen een warm welkom dankzij de collega’s van Office Management. Wat tof!
Ik loop met mijn directe collega mee en hij stelt me meteen op mijn gemak door te vragen hoe mijn zomer was en of ik er zin in heb om mijn stage te beginnen. En óf ik er zin in heb!
Een laptop en eigen smartphone worden me toegewezen en daarop volgt een rondleiding door het gebouw. Ik maak kennis met alle business units en de mensen die Hamilton Bright maken. Wat mij meteen opvalt, is dat elke business unit vol passie vertelt over hun werkzaamheden en specialisme.

Ik volg mijn collega verder door het pand heen. Na twee verdiepingen komen we weer beneden en gaat er een deur open naar iets dat – in mijn optiek – iedereen zou willen in zijn/haar bedrijf: de bar! En niet zomaar een bar, maar compleet met alles erop en eraan. Elke vrijdagmiddag vindt er de welverdiende vrijdagmiddagborrel plaats.

Eerste indruk

Goed, de eerste indrukken van Hamilton Bright zijn binnen en de eerste dagen ben ik daar ook best van onder de indruk. Dit valt niet te vergelijken met school!
Wat onrustig, misschien wel wat onwennig, zat ik de eerste dagen achter mijn bureau. Ritme was voor mij al enige tijd geleden. Hier heb je ritme in de tijden die je werkt, maar de invulling van die tijd is erg variërend. Vanuit de schoolbanken heb ik er nooit zo’n voorstelling van kunnen maken hoe “echt” werken zou zijn. Snel kunnen schakelen en erop anticiperen als dingen anders lopen dan ik had gedacht. Elk uur spreek ik met iemand anders of klopt er iemand aan met een vraag. Bij Hamilton Bright zijn veel functies zo ingericht dat je dagelijks, en soms zelfs om het uur, met iemand anders schakelt. Door met elkaar te overleggen, verbeteren we elkaar en halen we het beste uit onszelf.

Kernwaarden

Dat is waar Hamilton Bright voor staat: elke dag streven naar de beste versie van jezelf. Met een optimistische mindset behalen we met én voor elkaar de doelen die we hebben vastgesteld. Want zonder doelen, geen overwinning.
Geen toeval dat dit de kernwaarden van Hamilton Bright zijn. Ik kan mij er gelukkig goed in vinden. En weet nu al, dit gaat een geweldig jaar worden!

Groetjes Wilma

NB: ook op zoek naar een (afstudeer)stage? Klik hier voor de mogelijkheden.