Blog

Laat jij je "binnen halen" of ga je voor een "bewuste werkgevers-keuze"?

Hoera! Er zijn volop kansen op de arbeidsmarkt wanneer je op zoek bent naar een baan. De werkloosheid daalt, er is een lichte stijging in de arbeidsparticipatie en ja, het aantal vacatures groeit fors. Of je nu met al jouw talenten wel of niet op zoek bent naar een baan; jij bent momenteel een gewilde prooi. Maar wil jij je door een bedrijf laten "binnen halen" of wil jij zelf de regie houden en zelf bewust kiezen bij welke werkgever jij het beste op je plek zit?

Verwachtingen managen

Wij zijn natuurlijk ook op zoek naar talent; naar jou! Transparant zijn in wie wij zijn en wat je bij ons mag verwachten helpt jou in je zoektocht of je het ziet zitten om bij ons te komen werken. We willen je graag laten zien, nu ook weer middels de derde functie video, hoe een functie er daadwerkelijk uitziet. Want dit lees je niet tussen de regels door in een vacaturetekst.

Inzicht in een van onze flexibele (bij) banen

Voor veel A-merken in de Consumenten Electronica, Food, Body&Healthcare, DIY en de FMCG branche mogen wij onze dienstverlening inzetten. Een van onze diensten is “Brand Activation”. Hier worden de producten veelal gedemonstreerd door onze Sales Promotors. Dit demonstreren gebeurt vaak in de vorm van een merkactivatie waar je als Sales Promoter de ambassadeur bent van het merk en/of het product. Je krijgt vooraf trainingen zodat je exact weet wat het product of merk kan en hoe je het beste de shopper voor het merk kunt activeren.

Onze derde video laat zien hoe Dafne haar werk als Sales Promotor aanpakt!

Beste bedrijf om voor te werken

In onze missie en visie staat (oprecht) dat wij het beste bedrijf willen zijn om voor te werken. Voor ons betekent het beste bedrijf niet alleen het leukste bedrijf. Deze omschrijving betekent voor ons een veel bredere kijk op werkgeverschap en ook is ‘het beste bedrijf’ voor elke medewerker van ons anders. Voor ons is het daarom heel belangrijk in de pre- en onboardings fase deze wederzijdse verwachtingen te managen. Transparantie in de wederzijdse verwachtingen in een vroeg stadium resulteert voor ons dan vaak ook in de beste match. Door de beste medewerker aan te nemen die in zijn of haar ogen bij het beste bedrijf komt werken. En zo willen wij de beste werkgever voor onze medewerkers worden.

Het is een mooi streven en mogelijk zelfs een utopie. Wellicht is het onmogelijk om de beste werkgever voor al onze (675 FTE) medewerkers te worden. Maar zoals het er staat, zo oprecht is het ook. En dat betekent dat bij Hamilton Bright volle focus ligt op het nastreven van de missie en visie en wij alles in het werk stellen om voor zoveel mogelijk medewerkers de beste werkgever te zijn.

Groetjes, Marije Tolsma