Blog

Alumni Margreet Metting: de weg naar succesvol ondernemen!

Zo ongeveer vlak na de oprichting van Hamilton Bright mocht ik al aan de slag als 19 jarig broekie bij Hamilton Bright. “We zoeken nog mensen die cartridges willen tellen in de Office Centers”, kreeg ik te horen. Dat leek me wel wat. Het was goed te combineren met mijn studie Communicatie in Leeuwarden en het betaalde ook goed. Dat is immers belangrijk als je leuk je studententijd wilt doorkomen. Al snel merkte ik dat ik me thuis voelde in het bedrijf en dat de opdrachten ontzettend leerzaam waren. Er werd meer van me gevraagd dan ‘cartridges tellen’ en ik werd op uiteenlopende competenties uitgedaagd. Zo moest ik leren me wat zakelijker op te stellen dan ik gewend was tijdens mijn voorgaande horeca baantjes.

Ik deed graag mijn best, stelde mij flexibel op (wat zo makkelijk is als je plezier hebt in wat je doet) en stak m’n nek uit wanneer ik wist dat ik gelijk had. In plaats van zelf altijd het veld in te gaan, mocht ik mijn nieuwere collega’s faciliteren en begeleiden in het veld. Ik mocht meedenken hoe we als backoffice en “the field” beter konden samenwerken, ging mee naar klantafspraken en kon daar een aantal jaren mijn ei kwijt om een goede Project Manager te worden.

Doelen stellen

Carrière pad Margreet

Want hoe leuk is het dat je je bij Hamilton Bright kunt ontwikkelen in de richting die bij je past. Hier heb je zelf veel invloed op je eigen carrière en kun je heel doelgericht te werk gaan. Als je ergens wilt komen, moet je nadenken over hoe je dat pad gaat volgen en wat je daarvoor nodig hebt. Stil staan bij jezelf. Ik heb mijn basis voor een eigen bedrijf bij Hamilton Bright kunnen leggen en heb daar met de juiste resources mijzelf wijzer gemaakt. Je moet vooral geduld hebben en “niet van de kelder naar de zolder willen”. Maar als je niet proactief of oplettend bent hierin of je maakt je doel niet kenbaar, wordt het een stuk lastiger.

De droom realiseren

Ik kreeg de drang om meer ervaring op te doen buiten het bedrijf Hamilton Bright, ik had de visie dat het niet gezond was om eenkennig te worden als het gaat om werkgevers. Met de opgedane ervaringen in die periode kon ik als een sterke Business Unit Manager terugkomen onder de vleugels van de Directie van Hamilton Bright. Door allerlei trainingen die ik bij Hamilton Bright en daarbuiten heb gevolgd over zelfbewustzijn, heb ik ook mijzelf beter leren kennen. Ik ben een echte bouwer en heb veel behoefte aan veranderende omgevingen om uitdaging te blijven houden. Zodoende heb ik nog 2 jaren als Account Director mogen werken voor de mooiste merken en heb ik mijn eerste stapjes in de FMCG mogen zetten in plaats van de Consumenten Elektronica. Na 12 jaar was het moment daar. Ik ben klaar voor m’n eigen zaak.

Wat ik jou “lezer” wil meegeven!

Maak gebruik van de kennis en ervaring van anderen en leer hiervan. Hamilton Bright heeft veel te bieden hierin. Ik ben nu m’n eigen boekhouder, HR specialist (heb intussen 22 medewerkers in dienst), Bedrijfsleider en Marketeer, wat ik nooit zo goed had kunnen doen als ik niet bereid was geweest mijzelf te ontwikkelen in deze richtingen en Hamilton Bright mij hierin stimuleerde. Nu heb ik sinds april 2015 een eigen concept store & café, maar ik kan nog steeds geen biefstuk bakken.

Groet,

Margreet Metting

Oprichter Wadapartja

Hamilton Bright Alumni