Blog

Je lekker goed voelen!

Afgelopen zomer organiseerden we een bedrijfsfitdag. Ik denk dat vele bedrijven dit jaarlijks doen, maar voor ons was het redelijk nieuw. We deden wel vaak aan sportdagen, organiseerden voetbaltoernooien, zeskampen en ander soortige actieve dagen, maar nog niet eerder een fitdag.

Deze dag zat bomvol fitte activiteiten. Van yoga in de ochtend, mindfulness trainingen, bootcampsessies, stoelmassages, een gezonde lunch en hippe, healthy snacks. We kregen voorlichting en tips hoe we zelf fit aan de slag konden gaan. Hartsikke leuk! Door het bedrijf gonsde een bak energie waar je u tegen zegt.

Naderhand stuurden we er een survey uit om alle elementen van deze dag te evalueren. De uitkomsten waren positief en het gros hoopte op meer van dit soort dagen.

Maar waarom enkel dagen en niet een geheel beleid? Binnen onze organisatie werkt een redelijk grote doelgroep die (uit onderzoek gebleken) vatbaar is voor stress en burn-out klachten, krijgen we steeds meer nieuwbakken moeders die kampen met de balans tussen werk en privé en willen we graag ook tegemoet komen aan de fitboys en -girls die het gewoon een fijne way of living vinden.

FeelGood

2018 trapten we af met ons FeelGood programma waarin we de combinatie maken tussen je zowel lichamelijk als je metaal fit voelen.

Om de week bootcampen we met elkaar, maandelijks komt de bedrijfs-stoelmasseuse en in de zomer yoga-en we er buiten op los. Je kunt meedoen met sport-challenges en we hebben een online community waar we onze ervaringen uitwisselen. Achter de schermen werken we hard aan een trainingsprogramma voor alle medewerkers om daar een aanbod van verschillende trainingen, gericht op je persoonlijk goed voelen, aan te bieden.

Naast dat we door deze activiteiten fitter worden en meer energie krijgen, onszelf beter leren kennen en heerlijk mindful in het leven staan, leren we onze collega’s ook nog eens beter kennen!

De werkdag van Jack

In de video hierboven zie je de werkdag van Jack. Hij werkt als Merchandiser Een hands-on baan waar je veel ook energie voor nodig hebt. Hoe hij fit blijft? Check de video!

Groetjes, Marije Tolsma