Blog

Frisse wind

Je ergens op je plek binnen een bedrijf voelen hoeft geen toeval te zijn. De kans dat je goed op je plek zit binnen een bedrijf waar je aan de slag gaat, wordt vergroot wanneer je je kunt vinden in de DNA van dit bedrijf. Het is daarom handig deze mee te nemen in je overweging ergens te solliciteren. En wanneer de bedrijfscultuur je niet duidelijk is, is het een goede ophelderings-vraag wanneer je op sollicitatiegesprek bent.

‘Kernwaarden’ is zo’n begrip vanuit de schoolbanken dat aansluit op de missie (doel) en visie (aanpak op het doel) in het bedrijfsleven. Misschien ervaar je het wel als enorm saai om hier tijdens je studie je hoofd over te breken. Het is wat abstract en soms is het niet direct helder wat een bedrijf hier nou eigenlijk mee wil zeggen.

Mijn collega en ik stuitten afgelopen jaar op deze bevinding binnen ons bedrijf. De kernwaarden die jaren geleden opgesteld waren, en die toen goed voelden bij ons bedrijf, voelden we niet meer. Wat willen we met deze waarden zeggen? Is het voor iedereen nog duidelijk? Kloppen deze waarden nog? Zegt het echt wie we zijn? Vertegenwoordigt het onze cultuur en ons DNA?

We moesten helaas concluderen dat we deze vragen niet direct met een volmondige JA konden beantwoorden. Werk aan de winkel, tijd voor een frisse wind door onze kernwaarden. Waarbij wij liever spreken over onze (authentieke) cultuur en ons DNA als gemene deler.

We vinden dat het formuleren van onze cultuur moet zijn zoals we zijn en dat betekent geen lange zinnen, maar lekker to the point. Zeggen waar het op staat. Herkenbaar wanneer je het leest en identificeerbaar. Het niet mooier maken dan dat het is. Het moet de vragen beantwoorden: Wat onderscheid ons, hoe gaan wij met elkaar om, wat drijft ons en hoe doen we dat? Kortom: wat is onze cultuur en DNA?

We kwamen uit op 8 gedragsvormen. Veel te veel. Het is zeker niet aan mijn collega en mij om te beslissen welke van de 8 het beste ons DNA vertegenwoordigd. De kernwaarden/onze cultuur is van ons allemaal (680 medewerkers). Dus daar mogen we allemaal ook wat van vinden. Er volgde een stemming op de 8 benoemde gedagsvormen. De 5 die hierin het hoogst scoorden, vormen onze nieuwe kernwaarden.

Er werd druk gestemd en tijdens de kerstborrel mocht Egon Diekstra (CEO) the announcement maken wat onze nieuwe, frisse kernwaarden zijn geworden. Het leuke is dat het eigenlijk niet zo moeilijk hoeft te zijn; zeggen wie je als bedrijf bent en hoe we met elkaar omgaan.

Bekijk hier het filmpje wat we voor de release van onze nieuwe waarden in elkaar hebben gezet:

Oh ja, door deze nieuwe, frisse kernwaarden kunnen onze missie en visie ook wel een poetsbeurt gebruiken. To be continued...

Groetjes, Marije Tolsma